Když jsou školky a jesle zavřené, tety a učitelky nelení! Školí se a připravují na nový školní rok

V době, kdy byly naše školky a jesle dočasně zavřené, naše tety a učitelky nezahálely. Vydaly se do malebného prostředí Hotelu Duo na Horní Bečvě, kde se konalo intenzivní školení, které je připravilo na nový školní rok. Akce byla rozdělena do tří hlavních částí, z nichž každá přinesla nové poznatky a praktické dovednosti.

Manažerské školení pro vedoucí

První část školení byla určena pro vedoucí pracovníky, kteří se zaměřili na rozvoj svých manažerských dovedností. Diskutovalo se o efektivním vedení týmu, plánování školních aktivit a optimalizaci komunikace mezi kolegy. Tento blok byl klíčový pro zajištění hladkého chodu našich zařízení v nadcházejícím školním roce.

Jak využívat AI při práci učitelky a vychovatelky

Sobota patřila moderním technologiím. Učitelky a tety se ponořily do fascinujícího světa umělé inteligence (AI). Naučily se, jak AI využít při tvorbě výukových plánů, generování obrázků, nebo dokonce při vymýšlení pohádek pro děti. Výsledkem tohoto kreativního workshopu je jedinečná MP3 skladba s názvem „Mrňousek“, která vznikla právě za pomoci AI. Tato skladba je nejen důkazem toho, jak lze nové technologie využít v praxi, ale také inspirací pro další vzdělávací aktivity.

BOZP a PO: Bezpečnost na prvním místě

Školení se samozřejmě neobešlo bez připomenutí zásad bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) a požární ochrany (PO). Účastníci si osvěžili své znalosti o tom, jak správně reagovat v krizových situacích, jaké jsou povinnosti při bezpečné manipulaci s dětmi, a jak poskytnout první pomoc. Tento blok je vždy velmi důležitý, protože zajištění bezpečnosti našich malých svěřenců je pro nás absolutní prioritou.

Odpočinek a zábava nesměly chybět

Po náročném dni plném učení si účastníci zasloužili odměnu v podobě výborného oběda, následované relaxací v bazénu, sauně nebo při sportovních aktivitách. Někteří se vydali na procházku po krásném okolí Horní Bečvy. Atmosféru celého školení navíc zpestřili klauni Zvídálkové, kteří se postarali o veselou a uvolněnou náladu.

Poslechněte si naši novou písničku „Mrňousek“

Jedním z nejzajímavějších výstupů našeho školení bylo vytvoření zcela originální písničky s názvem „Mrňousek“. Tato písnička vznikla za pomoci nástrojů umělé inteligence, s nimiž se naše tety a učitelky během školení seznámily. Výsledkem je úžasná skladba, která nejen, že obohatí naše aktivity s dětmi, ale také krásně demonstruje, jak můžeme moderní technologie využít ve prospěch vzdělávání a zábavy. Písničku jejíž autory jsou naše vedoucí pobočky z jesliček Hrabůvka Markétka se svým přítelem Víťou, si můžete poslechnout právě teď!

Poděkování

Naše tety a učitelky jsou nyní plně připraveny na nový školní rok, plné nových nápadů a motivace. Velké poděkování patří nejen všem účastníkům za jejich aktivní přístup, ale především paní ředitelce, která celou akci pečlivě zorganizovala a umožnila nám se dále vzdělávat a růst. Těšíme se na to, co všechno společně s našimi dětmi v nadcházejícím roce zažijeme!