Povodeň v Ostravě-Svinov: Díky pomoci dobrovolníků naše zahrádka pomalu začíná ožívat!

Povodeň Ostrava Svinov

Milí rodiče a přátelé Mrňouska,

naše pobočka v Ostravě-Svinově se nedávno stala obětí nepříjemné události. Silné deště a následné povodně nám bohužel značně poničily zahradu, která je klíčovým místem pro venkovní hry a aktivity našich mrňousků. Zahrada, kterou děti tak milovaly, se náhle ocitla pod vodou a nemohla plnit svou funkci.

I když nás tato situace zasáhla, nezůstali jsme v ní sami. Pomoc přišla rychle a s velkým srdcem. Rádi bychom touto cestou poděkovali těm, kteří neváhali a zapojili se do obnovy naší zahrádky. Velké díky patří rodičům našich mrňousků manželům Valovým, dobrovolníkům Romanovi Kochovi, Romanovi Partykovi, a moderátorovi Jiřímu Prokešovi, kteří obětovali svůj čas a síly, aby pomohli s úklidem a opravami. Poděkování také směřujeme do Zahradnictví Viola, které nám poskytlo pomoc s rostlinami a úpravou záhonků. Děkujeme také našim šikovným členům Mrňouskovy údržby, kteří se s obrovským nasazením pustili do práce.

Pojďme společně vrátit zahrádce její kouzlo

Naše zahrada sice vykazuje známky obnovy, nicméně voda nám zničila záhonky a odnesla zahradní nábytek i truhlíky. Proto bychom rádi požádali všechny, kteří by chtěli a mohli pomoci, o podporu. Uvítáme jakékoli dary – ať už věcné, jako jsou zahradní doplňky, truhlíky, bylinky či jiné rostliny, nebo finanční příspěvky, které nám pomohou s obnovou. Každý dar, ať už v podobě rostlin, květin nebo zahradního nábytku, je vítaný a nesmírně si ho vážíme. Vaše podpora pomůže nejen našim mrňouskům, ale také naší zahrádce opět vykvést a stát se místem plným radosti.

Děkujeme, že jste součástí komunity Mrňouska a pomáháte nám i v těžkých časech. Společně to zvládneme!

S úctou,
Tým Mrňouska